Weerbericht Medemblik: Zeer zonnige K(W)oningsdag, morgen buien

MEDEMBLIK – Een lagedrukgebied boven de noordelijke Noordzee trekt langzaam oostwaarts richting Noorwegen. Een bijbehorend frontaal systeem boven het uiterste noorden van ons aandachtsgebied trekt langzaam zuidoostwaarts. Pas in de nacht naar dinsdag bereikt het front ons noordelijk kustgebied om daar dan min of meer tot stilstand te komen.

Voor vandaag houdt dit in dat wij wederom een zeer zonnige dag hebben en ook warmer dan de afgelopen 3 dagen, de middagtemperatuur loopt op naar een graad of 17, lokaal is 18 graden mogelijk. De wind is overwegend matig van kracht en waait uit het westen/zuidwesten. In de nacht naar dinsdag daalt het kwik naar 8 graden en trekt er bewolking onze regio binnen.

Deze regio zal vanaf dinsdag voor een heel ander weerbeeld gaan zorgen, dinsdag wordt vooral een koude dag, de temperatuur haalt amper de 10 graden omdat de wind uit het noorden/noordoosten waait en uit de aanwezige bewolking gaan buien vallen.

Op woensdag 29 april ligt er ten westen van Ierland een laag met een zwakke uitloper ten noorden van ons land. Boven ons land is er dan sprake van een zwakke westelijke stroming met de aanvoer van maritiem polaire lucht. Het laag bij Ierland trekt op donderdag via Zuid-Engeland naar de Noordzee en vult daarbij op. Bijbehorende occlusie trekt donderdag en vrijdag over ons land. Een volgende Atlantisch hoogtelaag trekt richting Ierland en gaat in het weekend van 2/3 mei op in een langgolvige NO-ZW georiënteerde hoogtetrog ten noordwesten van Ierland met boven onze omgeving warmte-advectie en de opbouw van een hoogterug.

 

Reageren via facebook