Hart voor Medemblik wil alsnog dat Medemblik de hondenbelasting gaat afschaffen, ‘het is een oneerlijke belasting’

MEDEMBLIK – Hart voor Medemblik is het niet eens met het besluit om de beloofde hondenbelasting die in 2023 zou worden afgeschaft terug te draaien om zo de gaten in de begroting mee te dichten. Volgens Tjeu Berlijn van Hart voor Medemblik is dit een oneerlijke belasting en moet dus zo snel mogelijk worden afgeschaft.

Berlijn zegt tegen Medemblik Actueel: “De inkomsten uit de hondenbelasting wordt onder andere gebruikt om de gaten in de begroting te dichten, dat gaf de wethouder toe tijdens de bezuinigingsronde. Onacceptabel vinden wij bij Hart voor Medemblik.  

Hondenbezitters zijn niet de melkkoe van de gemeente. Ik zie liever de hondenbelasting afgeschaft worden, maar als ze dan toch willen heffen zorg dan dat de betalers er iets voor terug krijgen bijvoorbeeld een hondenspeelweide. Dat gebeurd momenteel ook niet. 

 

Gelukkig komt er binnenkort een einde aan deze oneerlijke belasting. Vandaag was er in het nieuws dat er een kamermeerderheid is om vanuit landelijke politiek de hondenbelasting af te schaffen voor alle gemeente.

Berlijn wil nu van het college weten wat zij gaan doen met het besluit van de Tweede Kamer die de hondenbelasting landelijk wil afschaffen en hoe het college zich gaat voorbereiden op de afschaffing van de hondenbelasting, en, belangrijker, wanneer het college met een voorstel naar de gemeenteraad gaat komen over het afschaffen van de hondenbelasting.

Reageren via facebook