Rechtszaak tegen veroorzaker dodelijk ongeval Wieringermeer nog niet voor de rechter

MEDEMBLIK/WIERINGERWERF – Bij het zeer ernstige ongeval kwamen een 44-jarige en een 25-jarige man uit Roemenië om het leven en raakte een inwoonster van Medemblik gewond. Het ongeval gebeurde in de vroege ochtend van 26 mei 2020 en onderzoek door de politie wees toen al uit dat de bestuurder, een man uit Roemenië niet had gedronken.

Nu bijna een jaar later wacht de veroorzaker van het ongeval nog steeds op de start van zijn rechtszaak. Marleen van Fessen van het Openbaar Ministerie Noord-Holland zegt hierover tegen de redactie: ‘Het ingestuurde dossier is inmiddels bestudeerd door de officier van justitie en daaruit volgt dat nader onderzoek wenselijk is. Over de inhoud van het aanvullende onderzoek kan ik – zoals gebruikelijk – geen mededelingen doen. Dit brengt met zich mee dat het nog enige tijd zal duren voordat het strafrechtelijk onderzoek kan worden afgerond. Pas daarna zal de officier van justitie een afdoeningsbeslissing nemen. Naar verwachting zal dit niet vóór 1 juli zijn.’

Foto: RV Fotografie

Reageren via facebook