Man die ’t Palet binnenreed met zijn auto blijft nog zeker 90 dagen in hechtenis

GROOTEBROEK – Het voorarrest van de man die wordt verdacht van het inrijden in een basisschool in Grootebroek, is met 90 dagen verlengd. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Noord-Holland besloten. De raadkamer is van oordeel dat de verdenkingen stevig genoeg zijn om de man langer vast te houden.

De raadkamer baseert zich onder meer op de impact die het incident op de maatschappij heeft gehad. De eerste zitting vindt binnen drie maanden plaats. Dat zal nog geen inhoudelijke zitting zijn. Op dit moment wordt er nog onderzoek gedaan, ook naar de persoon van verdachte.

De man die met opzet het ’t Palet in Grootebroek binnenreed met zijn auto heeft dit bewust gedaan. Politiewoordvoerder José van Dijk liet dit al eerder aan WF Nieuws weten. De man reed met zijn Renault Clio door de voordeur naar binnen waar 3 minuten daarvoor nog kinderen in de gang stonden, de man was onder invloed van alcohol.

Reageren via facebook