De Rechtbank in Alkmaar

Rechter spreekt inwoner Wognum vrij van ontucht met puberdochter

WOGNUM – Een 57-jarige man uit Wognum werd dinsdag bij de rechtbank in Alkmaar vrijgesproken van ontucht met zijn puberdochter. De rechtbank vindt dat er geen wettig en overtuigend bewijs is dat het meisje is misbruikt door haar vader. De officier van justitie had een celstraf geëist van twee jaar, waarvan tien maanden voorwaardelijk. De verdachte heeft ontkend dat hij zijn dochter heeft misbruikt.

De verklaringen van de dochter zijn te wisselend om het bewijs op te baseren, meent de rechtbank. Het meisje vertelde verschillende verhalen over wat er zou zijn gebeurd en zei dat ze veel niet meer weet. De rechtbank houdt er rekening mee dat zij een autismestoornis heeft, ADD en een beneden gemiddeld IQ.

Ook neemt de rechtbank steunbewijs in deze zaak niet mee, omdat verklaringen van getuigen teveel van elkaar verschillen. Bovendien bestaat veel onduidelijkheid rond een gesprek dat een vertrouwensarts en andere hulpverleners voerden met de man. Ook dat gesprek gebruikt de rechtbank niet voor het bewijs.

Reageren via facebook