17.5 C
Medemblik
14 juli 2020 04:41
Medemblik Actueel.

180 uur werkstraf voor Andijker na doodrijden snorfietser

ANDIJK – De rechtbank in Alkmaar heeft de 31-jarige Menno V uit Andijk veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur, een rijontzegging van 1.5 jaar waarvan een half jaar voorwaardelijk vanwege het veroorzaken van een dodelijk ongeval op 1 augustus 2015.

Lees ook: Andijker hoort werkstraf eisen na doodrijden snorfietser

Op 1 augustus vorig jaar reed de 54-jarige Karel Wouters uit Enkhuizen op zijn snorfiets toen op het kruispunt aan de Piet Smitstraat/Asterstraat/Oosterdijkhij vol aan de zijkant door V. werd geschept. Wouters werd hierbij zo hard geraakt dat hij levensgevaarlijk gewond naar het ziekenhuis in Amsterdam werd gebracht waar hij enkele dagen later overleed, Karel Wouters is niet meer bijgekomen uit zijn coma.

De rechter vond het bewezen dat Menno V. roekeloos had gereden in een ondeugelijke auto waarvan de banden glad waren en het ABS-systeem niet werkte. Ook verkeerde Menno V. nog onder invloed van diverse joints die hij de avond daarvoor had gerookt.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?