De Woonschakel levert eerste 8 nieuwbouwwoningen Kuipershof Medemblik op

MEDEMBLIK – Oplevering eerste 8 woningen Randwijk – Medemblik. In oktober 2020 vond de sloop plaats van de oude 16 woningen, vandaag worden de eerste 8 woningen aan het Kuipershof verhuurd aan de nieuwe bewoners. Op 1 juli start de verhuur van 14 appartementen aan het Bijltjeshof. Op dit moment wordt nog hard gewerkt aan de terreininrichting.

Vier bewoners keren terug, de overige woningen en appartementen zijn toegewezen aan nieuwe huurders. Totaal reageerden 665 woningzoekenden voor een woning en 603 kandidaten voor een appartement.

Betaalbaar en ‘full electric’

Twee blokken van 16 woningen uit 1967 werden gesloopt. In ruil daarvoor komen er 22 woningen terug op de locatie. Het betreft daarbij 8 vierkamereengezinswoningen aan het Kuipershof en 14 driekamerappartementen aan het Bijltjeshof. De nieuwe woningen zijn door aannemer Stabo Bouw uit Blokker gebouwd. TBE-ZA uit Volendam tekende het ontwerp van de nieuwbouw.

De huurprijzen van de eengezinswoningen liggen tussen € 619 – € 679 en die van de appartementen tussen € 540 – € 570. Daarmee zijn de woningen bereikbaar voor alle inkomensgroepen.

De woningen zijn ‘full electric’, maar hebben geen warmtepomp. Door toepassing van de Rockzero® bouwmethodiek zijn de woningen optimaal geïsoleerd. Verwarming van de woningen via infrarood panelen volstaat. Het dak is volledig uitgevoerd met zonnepanelen. Hierdoor worden de energielasten beperkt.

Albert Gieling, directeur De Woonschakel: “Het resultaat is boven verwachting. Een mooie aanvulling voor de Randwijk. We blijven volop bouwen, aangezien de vraag naar huurwoningen groot is. Het volgende project in de stad Medemblik is de bouw van 9 kleine eengezinswoningen op het DEK-terrein. De verwachting is dat er medio dit jaar kan worden gestart met de bouw van deze woningen.

Foto’s: De Woonschakel

Reageren via facebook