16.6 C
Medemblik
9 juli 2020 13:03
Medemblik Actueel.

Bed & Breakfast “Ons Nessie” Onderdijk gaat weer herrijzen.

ONDERDIJK – 7 augustus 2014 is een gitzwarte dag in het leven van Medemblikker Cees Pijper, toen brandde zijn schurencomplex en Bed & Breakfast ‘Ons Nessie” in Onderdijk tot de grond toe af. Nu 2 jaar later zijn de bouwplannen en tekeningen klaar en wil Cees Pijper aan de slag om zo snel mogelijk weer een Bed & Breakfast te beginnen aan de Nes 228-E in Onderdijk.

Lees ook: Brand verwoest B&B Onderdijk

Cees Pijper zegt: ,,De Bed & Breakfast waarvan de tekeningen bij de welstand commissie geweest zijn en deze zijn ook goed gekeurd. De B&B is een los staand gebouw in het bouwblok van de afgebrande schuur van 1600m2. In het bouwblok staat op het paarse gedeelte betreffende industrie. Wat er terug komt aan bebouwingen in totaal is 900m2. Het nieuw te bouwen gebouw blijft alle kanten binnen het bouwblok, maar wordt alleen veel kleiner.

Lees ook: Cees Pijper zwaar aangeslagen door brand B&B Onderdijk

Vanuit de politiek komt nu het idee om de B&B aanzienlijk groter te maken door een deel van het te gebied ook aan te wijzen als ‘wonen’. Cees Pijper ziet dan kans om een B&B van 11 bij 12 meter te bouwen.

Een definitief besluit hierover is te verwachten bij de aankomende raadsvergadering als diverse partijen een amendemant gaan indienen om dit idee door te drukken.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?