Google schrapt bouw 3 datacenters Agriport Wieringermeer

MIDDENMEER – Dit heeft het techbedrijf aan het NHD laten weten in op vragen van de krant aan Google. De reden is onduidelijk waarom Google de drie eerder aangekondigde hyperscale datacenters niet in de Wieringermeer gaat bouwen, en zelfs nergens in Nederland.. Een mogelijke reden kan zijn de enorme storm van negatieve reacties die op de komst van dit soort (groene) energie slurpende bedrijven krijgen in Nederland.

Opvallend is dat juist Hollands Kroon volgas heeft gegeven om Google wel binnen Hollands Kroon te houden door het bedrijf een grote korting op de bouwleges te geven, iets dat veel vragen opleverde vanuit de oppositie.

Uit een wob-verzoek van de Telegraaf blijkt dat in 2019 Google een korting van 70% zou krijgen mits zij alle 4 de enorme datacenters gelijktijdig zou gaan bouwen. Dit is dus niet meer het geval, en moet Google gewoon de volle mep gaan betalen.

Op de foto: De datacenter van Google in aanbouw

Reageren via facebook