De mooiste tas voor mee aan boord

INGEZONDEN MEDEDELING – Een tas voor mee aan boord moet functioneel en vooral mooi zijn. Van een waterdicht materiaal en van een flink formaat want er gaan niet alleen zonnebrillen en een versnapering in mee, maar ook een boekje waar de vaarregels in staan uitgelegd. Gezien de verwachte drukte op het water komende maanden geen overbodige luxe.

Wie momenteel een boot bezit, een schip zelfs, heeft in deze tijd mazzel. Veel mensen snakken naar vakantie. Nu het buitenland nog niet echt tot de mogelijkheden behoort, zoeken we ons heil in eigen land. De vakantiehuizen blijken al behoorlijk volgeboekt en campings idem dito. Wie van varen houdt en een eigen schip heeft, kan ieder moment met zijn eigen varende vakantiehuis op pad. De mooiste vaartijd komt er weer aan.

Zodra het weekend is of er zich een vrije dag aandient, laten bootjesmensen de laptoptas voor wat het is en gaan ze richting de haven. Voor komende maanden wordt er weer een hoop drukte op de Hollandse plassen en meren verwacht. Ook de haven van Medemblik zal komende zomer weer flink worden bevolkt door niet alleen dagjesmensen, maar vooral bootjesmensen. Zij die een boot bezitten of huren, stappen vol goede zin aan boord en brengen vaak een tas vol spullen mee.

Ted Baker tas passend bij de maritieme sfeer

Welke tassen hier geschikt voor zijn? Denk aan een grote shopper. Dat is dé tas van dit moment en de typering boodschappentas allang voorbij. Het zijn trendy tassen van leer of andere materialen gemaakt met veel aandacht voor design. Kies in dit geval voor een waterdicht exemplaar van polyester of polyurethaan (pu). Zo’n shopper draag je met flair en voor een dagje op het water past dit uitstekend bij de maritieme sfeer. Denk eens aan een shopper van Tommy Hilfiger, Suitsuit of Fabienne Chapot! En wat dacht je van een Ted Baker tas, het Britse modemerk brengt prachtige tassen op de markt van een goede kwaliteit.

Kies het juiste formaat rugzak kind

Gaan de kinderen mee aan boord? Dan nemen ze natuurlijk hun eigen kinderrugzak mee met daarin een zwembroek, een leesboekje, spelletje, knuffel en iets lekkers voor ‘onderweg’. Een rugzak kind is er in verschillende formaten, xs, s en m, zodat een kinderrugzak goed bij de lengte van het kind past. Doe een kind nooit een te grote rugzak om. Behalve dat dit niet comfortabel draagt, bestaat het gevaar dat deze te zwaar wordt. Een kinderrug is in de groei en daarmee kwetsbaar. Volgens ergotherapeuten zou een kinderrugtas niet zwaarder moeten wegen dan tien procent van het totale lichaamsgewicht. Denk aan passende rugzakken van Sticky Lemon, Pick & Pack of Zebra. Helemaal voor de kinderrug gemaakt, in geweldig mooie kleuren en dessins. En in verschillende formaten verkrijgbaar. Daar willen ze wel mee gezien worden, ook op het water.

Stop boekje met vaarregels in de tas

Eenmaal op het water is het in verband met die mogelijke drukte enorm belangrijk om je goed aan de vaarregels te houden. Niet ieder pleziervaartuig-kapitein is daar altijd volledig van op de hoogte. Stop in je mooiste tas altijd een boekje met daarin duidelijk alle vaarregels uitgelegd. Het is echt geen overbodige luxe om die te kennen of er nog eens op na te slaan. De Hiswa duidt voor motorbootvaarders de regels in een notendop. We delen ze hier.

-Een vaarbewijs is nodig voor een motorboot die sneller kan dan twintig kilometer per uur of langer is dan 15 meter.

-Beroepsvaart gaat voor pleziervaart

-Zeilboten hebben voorrang, daarna kano’s en roeiboten

-Houd je zoveel mogelijk aan stuurboordwal (rechts)

-Laat duidelijk je koers zien en pas snelheid en koers aan waar nodig

-Zorg voor goed zicht, kijk ook regelmatig achter je

-Ga je voor anker? Doe dat waar het veilig is. Niet midden op het water of in de buurt van een brug of sluis.

-Blijf uit de buurt van visnetten, aangegeven met zwarte of gele vlaggetjes

Reageren via facebook