Wervershoofse Kim Laske start crowdfunding voor zoekgroep Hoorn e.o. na terugvinden hondje

WERVERSHOOF – Afgelopen zaterdag stond de wereld even stil voor Kim Laske uit Wervershoof toen zij te horen kreeg dat haar 3-jarig hondje Ricky bij  haar oppas in Hoorn zou zijn ontsnapt. Ricky zou ergens van zijn geschrokken en zijn weggerend. Kim doet tegen Medemblik Actueel haar verhaal en waarom zij nu een crowdfunding is opgestart.

‘Zaterdag om 17.15 kreeg ik een telefoontje van de oppas van mijn 3 jarige hondje ( 3 weken terug geadopteerd uit Roemenië) dat Ricky was geschrokken en ontsnapt. Na uren lang gezocht te hebben de hulp ingeschakeld van hondenzoekgroep Hoorn e.o. Deze groep van 5 vrijwilligers zijn meteen in actie gekomen en hebben tot 0400 ’s nachts gezocht. Helaas zonder resultaat. Zondag in alle vroegte zijn we samen wederom begonnen met het uitkammen van Hoorn en het ophangen van  vermist posters. Vele voor mij toen nog onbekende mensen hielpen belangeloos mee.

Ricky werd door veel mensen gespot maar liet zich niet pakken, hij heeft uren lang angstig over de straten en door de parken gerend. Tegen half 9 in de avond rent Ricky de provinciale weg op en beland vervolgens in de sloot. Pauline van der Neut twijfelde geen moment en springt hem achterna. Ondanks dat zij flink gebeten wordt weet ze hem op het droge te krijgen.

Na 28 onzekere uren wordt Ricky uitgeput maar gezond overgedragen door deze fantastische mensen en kan ik hem veilig mee naar huis nemen.  Omdat ik het zo geweldig vind dat deze mensen alles vrijwillig en belangeloos doen wil ik ze graag een hart onder de riem steken. Alle hulpmiddelen die zij nodig hebben zijn allemaal zelf aangeschaft. Het zou fantastisch zijn als de zoekgroep zou beschikken over een eigen caddy zodat ze nog sneller met al hun spullen ter plaatse kunnen zijn.

Foto aangeleverd

Reageren via facebook