Hart voor Medemblik krijgt haar zin, zebrapad Emmapark komt nog voor de zomer terug

MEDEMBLIK – De gemeenteraad heeft zich donderdagavond achter de motie van Hart voor Medemblik gezet om zo het college te dwingen om het zebrapad bij het Emmapark in Medemblik nog voor de zomer terug te laten komen. 

Lees ook: Hart voor Medemblik wil zebrapad Emmapark terug.

Hart voor Medemblik vroeg al eerder aan het college om te zorgen dat het zebrapad weer in ere hersteld zou gaan worden maar toen bleek dat regeltjes dit verhinderden. In de Leidraad Inrichting Openbare Ruimte (LIOR) is afgesproken dat in 30km/u zones geen voetgangersoversteekplaatsen worden aangelegd, behalve bij scholen. Fractievoorzitter Tjeu Berlijn nam hier geen genoegen mee en bracht donderdagavond een motie in om zo haar eis kracht bij te zetten. De motie werd gesteund door GemeenteBelangen, BAMM, PWF, VVD en de ChristenUnie.

Roel Braaksma van GemeenteBelangen wil zelfs nog verder gaan wat de verkeersveiligheid en zebrapaden betreft in de gemeente Medemblik. Tegen Medemblik Actueel zegt Braaksma: ,,Het merendeel van de weggebruikers vooral in een 30 km gebied veel te hard rijd en totaal geen rekening gehouden wordt met overstekende voetgangers. Bij en rond scholen vinden we zebrapaden wel goed. Maar de routes naar de scholen toe bekijken we niet waardoor daar ook onveilige situatie kunnen zijn.

De situatie bij het Emmapark is hier een goed voorbeeld van. Een drukke weg met veel verkeersbewegingen van verkeer van en naar de Stad maakt oversteken haast onmogelijk. Vandaar dat hier een oversteekplaats door middel van een zebrapad zeer wenselijk is.  Met een zichtbaar zebrapad zal het  gemotoriseerde verkeer wel geneigd zijn te stoppen. Zodat onze inwoners en de schoolgaande kinderen veilig kunnen oversteken.

Voor Tjeu Berlijn en zijn Hart voor Medemblik is het een mooi resultaat, omdat de partij zich vol in zet op het verkeersveiliger maken van de gemeente Medemblik en daarom al op diverse wegen zelf snelheidscontroles heeft gehouden..

Reageren via facebook