Medemblik Actueel.

CDA Medemblik: Begrijpelijk dat bewoners aanleunwoningen Sorghvliet ongerust zijn

ANDIJK – CDA Medemblik begrijpt heel goed dat de bewoners van de aanleunwoningen bij Sorghvliet Andijk ongerust zijn. De fractie ziet het allerliefst een sociaal hart met een bundeling aan voorzieningen in het Centrum van Andijk.

Het restaurant van Sorghvliet keert inderdaad niet terug, net als de gezamenlijke ruimte. Dit omdat tegenwoordig wonen en zorg zijn gescheiden.

Els van den Bosch(CDA)

Els van den Bosch (CDA) zegt in een reactie tegen Medemblik Actueel: “Men wil dit misschien niet horen, maar we mogen in Andijk onze handen dichtknijpen dat er wél 32 zorgappartementen (Woningstichting het Grootslag) terugkomen in vier blokjes van acht met in ieder blok een kleine gezamenlijke huiskamer en Omring aldaar de zorg levert. Omring had er ook voor kunnen kiezen om het niet in ons dorp terug te laten komen, en dan waren onze ouderen/zorgbehoevenden wellicht aangewezen op een naburig dorp.”

Lees ook: Grote zorgen bewoners aanleunwoningen Sorghvliet Andijk

De bewoners van de aanleunwoningen zullen niet verstoken blijven van zorg. Bewoners die aangewezen zijn op hulp en zorg van Sorghvliet ontvingen dit niet van Sorghvliet maar van Omring. Deze bewoners zijn niet verplicht om hun zorg bij Omring af te blijven nemen maar kunnen zelf hun zorgaanbieder kiezen.

We mogen in Andijk onze handen dichtknijpen dat er wél 32 zorgappartementen (Woningstichting het Grootslag) terugkomen

Els van den Bosch(CDA)

Het is hartverwarmend dat belangenbehartigers zoals De Zonnebloem en de LSBO aan de bel trekken. Veel mensen maken zich zorgen over de maaltijden, het biljart, de bingo en meer. De CDA fractie heeft van de verantwoordelijk wethouder vernomen dat woningstichting Het Grootslag een projectleider heeft aangesteld om werkgroepen aan te sturen met betrekking tot Lief Plekje Grond.

Els van den Bosch (CDA): “Het is wenselijk dat zo’n werkgroep van onderop met een plan komt. We moeten het samen doen, met vrijwilligers, betrokkenen en professionals.” Voor zover van den Bosch weet zijn er al gesprekken gaande tussen Dorpshuis Centrum en Sorghvliet. De Andijkers willen ook graag hun dorpshuis overeind houden, dat is ze ook wat waard,” aldus van den Bosch.

Het zou daarom wenselijk zijn wanneer de voorzieningen die niet terugkomen in en bij Sorgvliet een plek kunnen vinden in dat dorpshuis, het biedt mogelijk een oplossing voor de maaltijden en zal ontegenzeggelijk een positief effect hebben op het voorkomen en bestrijden van eenzaamheid,” besluit Els van den Bosch

Reageren via facebook