Column Luiten Plekker: ‘Wahib en Holebi’

Wahib en Ahammoud daagden een minderjarige jongen uit om op internet zijn geslachtsdeel te laten zien. Misselijkmakend en op zijn minst enorm naïef. Kinderen van 12 hebben het recht op onschuld en onbezorgdheid bij het opgroeien. Het zal niet de eerste keer zijn dat shaming leidt tot zelfmoord. De actie van Wahib en Ahammoud is wat mij betreft een moordaanslag.

Een andere vorm van seksueel overschrijdend gedrag is het jagen op homoseksuelen. Holebi is een overkoepelende term voor homoseksueel, lesbisch en biseksueel en wordt vooral in Vlaanderen gebruikt. De helft van de homo’s durft niet hand-in-hand over straat en David Polfliet werd in de val gelokt en vermoord omdat hij homo was. Door jongeren van amper 16 en 17 jaar oud. Dat is een aanslag op onze vrijheid, op het recht onszelf te zijn, het recht om zelf te bepalen van wie we houden. Het is ook een aanslag op de liefde, het mooiste en tederste in ons menselijk bestaan.

Waar komt die homohaat en dat geweld tegen holebi’s toch vandaan? Angela Merkel gaf het al aan: ‘Woorden gaan vooraf aan het handelen’.  In sommige delen van onze samenleving blijven we holebi’s wegzetten: voldoet niet aan de norm en is afwijkend. Stap voor stap creëren ze een klimaat waarbij het neerkijken en vernederen op holebi’s een eigen norm wordt en daarmee agressie legitimeert.

Homofobie begint bij ons allen en op de eerste plaats bij gezagsdragers. Mensen die de toon kunnen zetten in de samenleving, zoals leerkrachten, media en ook wij politici. En de rest van Nederland: ‘Doe ff normaal!’ En Wahib en Ahammoud: nooit meer op de (social) media en berecht worden voor poging tot doodslag.

Luiten Plekker, GemeenteBelangen

Luiten.plekker@raadmedemblik.nl

Reageren via facebook

1 thought on “Column Luiten Plekker: ‘Wahib en Holebi’

Comments are closed.