kabinet

Geen versoepelingen coronamaatregelen, avondklok verlengd, reproductiegetal ruim boven de 1

MEDEMBLIK – Dat is wat premier Mark Rutte dinsdagavond aan het volk gaat meedelen. De laatste week zijn het aantal besmettingen weer fors gestegen en is het reproductiegetal boven de 1 gekomen, zondag lag deze op 1,13 waardoor 100 personen 113 anderen besmetten. Het OMT. adviseerde zondag het kabinet om de terrassen nog niet te openen en ook het aantal bezoekers in de winkels niet te verhogen. Ook de hogere scholen houden de deuren gesloten.

Coronamaatregelen

Vandaag overlegt het kabinet met de Veiligheidsregio’s over welke maatregelen wel versoepeld kunnen worden maar bronnen rondom het kabinet lieten zondagavond al weten dat men weinig fiducie moet hebben dat er maatregelen versoepeld gaan worden. ,,Eerst moet het aantal mensen op de IC’s en het reproductiegetal naar beneden pas dan gaan er meer versoepelingen komen,” aldus 1 van de bronnen.