Niet naar de bioscoop? Investeer in een beamer!

INGEZONDEN MEDEDELING – Met de uitbraak van het coronavirus, dat sinds jaar en dag de hele wereld teistert, werden wereldwijd heel wat drastische beslissingen en maatregelen genomen. Vele winkels, horecazaken en bioscopen moesten de deuren sluiten en op sommige plekken gingen zelfs de landsgrenzen gedurende enkele weken gewoon dicht. Toch werd juist op zulke momenten de nood aan ontspanning bijzonder groot.

Huidige maatregelen

Niet alleen in Nederland maar ook in tal van andere Europese landen en ver daarbuiten, wordt mensen aangeraden om zoveel mogelijk binnen te blijven en eventuele onnodige verplaatsingen zoveel mogelijk te gaan vermijden. Om de stelling kracht bij te zetten, werden heel wat horecazaken, theater- , concert- én bioscoopzalen,  al dan niet noodgedwongen, voor onbepaalde tijd gesloten. Echter, vormden een prachtige theatervoorstelling en/ of goede film voor velen vaak de perfecte afsluiting van een stressvolle en vermoeiende werkweek.

En toch zijn er altijd nog manieren om dat lichtpuntje op het einde van de week voor jezelf te creëren. Zo kun je tegenwoordig in verschillende etablissementen kiezen om je favoriete gerechtjes af te halen en kun je perfect het bioscoopgevoel bij jou thuis in de woonkamer creëren.

Breng het bioscoopgevoel naar de woonkamer

De uitbraak van het coronavirus heeft zowat de hele wereld op zijn kop gezet en op vele vlakken dan ook voor bijzonder wat chaos gezorgd. Besmettingen volgden elkaar in sneltempo op, ziekenhuizen werden overspoeld en mensen raakten in paniek. Kortom, het duurde niet lang of overal ter wereld werd het rampenplan afgekondigd.

Zo heeft deze wereldwijde pandemie in verschillende landen geleid tot de sluiting van cinemazalen, horecazaken, concert- én theaterzalen en tal van andere winkelketens. Dat heeft uiteraard niet alleen zijn effect gehad op de economie maar vooral ook op psychologisch vlak. Zo werden een lekker etentje met vrienden of familie of een bezoekje aan de bioscoop beschouwd als echte lichtpuntjes op het einde van een drukke werkdag of werkweek.

Maar niet getreurd! Het is helemaal niet zo moeilijk om een bioscoopgevoel bij jou thuis te creëren. Ga op zoek naar de beste beamer, voorzie enkele heerlijke hapjes en drankjes en klaar is Kees!

De veelzijdigheid van een beamer

Verschillende studies hebben al meermaals het nut en de veelzijdigheid van een kwalitatief en degelijk beamer apparaat aangetoond. In vergelijking met de zogenaamde dia- of overhead projectors, zijn beamers dan ook een heel pak gesofisticeerder. In scholen, universiteiten, bedrijven worden ze al jaar en dag gebruikt ter ondersteuning van presentaties, voordrachten en/ of vergaderingen. Dus, waarom ze dan ook niet gewoon gebruiken als televisiescherm om op die manier een gezellige bioscoop bij jou thuis te creëren?

Wat is er nu leuker dan samen met vrienden van een spannende film te genieten? Of met het hele gezin te lachen met de avonturen van bekende Disney figuurtjes? En bovendien is de installatie ervan vrij eenvoudig. Ga op zoek naar een geschikte, bij voorkeur vlakke witte muur en zorg voor een goed verduisterde kamer. Sommige beamer apparaten kunnen reeds functioneren in een minder goed verduisterde kamer vanwege het hoge Lumen gehalte, maar een sterk verduisterde kamer geeft nog net dat tikkeltje extra bioscoopgevoel!

Home cinema beamer; de ideale thuisbioscoop

Uiteraard is het rijtje beamer apparaten vandaag de dag eindeloos wat de keuze om het geschikte toestel te vinden een pak lastiger maakt. Om de geschikte thuisbioscoop te creëren met dito kwaliteit en geluidsbeleving, wordt aangeraden om te kiezen voor een home cinema beamer. Dergelijke apparaten zijn speciaal op de markt gebracht om series, films, videofragmenten en documentaires zonder problemen af te spelen. Of je daarbij kiest voor een standaard HD home cinema beamer met een resolutie van 1280 x 720 pixels, een Full HD beamer van 1920 x 1080 pixels of een Ultra-HD 4K beamer met maar liefst 3840 x 2160 pixels is afhankelijk van je eigen persoonlijke voorkeur, het geld dat je er wilt aan spenderen en de verwachte kwaliteit.

Afbeelding van Thomas Ulrich via Pixabay

Reageren via facebook