De Voordelen van thuiswerken

INGEZONDEN MEDEDELING – Een groot deel van de Nederlandse beroepsbevolking werkt momenteel thuis door de gevolgen van de corona crisis. Deze verplichte switch van kantoor naar thuiswerkplek was voor velen flink wennen. Stroeve communicatie tussen collega’s is het voornaamste probleem was zich voordoet. Toch zijn er ook voordelen verbonden aan het werken vanuit huis. In dit artikel lees je over de voordelen van het thuiswerken en hoe jij deze toepast.

1 | Thuis werk je velen malen productiever

Kun jij je beter concentreren op je thuiswerkplek? Uit onderzoek blijkt dat thuis veel productiever wordt gewerkt dan op kantoor. Nu zal je misschien denken, dat geldt niet voor mij. Denk maar eens terug aan je drukke kantoortuin met pratende collega’s of andere storende factoren als jij een belangrijke deadline moet halen. Dat bevordert niet bepaalt je productiviteit en is (vaak onbewust) een grote stoorzender tijdens het uitvoeren van je taken op kantoor. Dit ervaar je vanuit je thuiswerkplek niet meer en zorgt daarmee voor verhoging van de productiviteit!

2 | Thuiswerken is veel efficiënter

In de morgen op weg naar je werk in de file staan? Dat is verleden tijd als je thuiswerkt. Ook klap jij je laptop dicht om 5 uur en ben je direct vrij om te doen wat je wil. Het verdwijnen van reistijd zorgt voor een veel efficiëntere werkdag. Je hebt de keuze om wat meer slaap te nemen en je hebt aan het eind van de dag meer tijd om boodschappen te doen of te koken. Daarbij wordt je werkdag niet alleen efficiënter, hij voelt ook korter. Je begint je werkdag met veel energie en sluit hem af met een voldaan gevoel!

3 | Zelf je dag indelen

Dit verschilt natuurlijk per sector maar over het algemeen ben je vrij in hoe jij je werkdag indeelt. Begin je wat later of juist vroeg? Lunch jij om 11 uur al of krijg je past trek rond de klok van 3 uur? Tijdens het werken vanuit huis bepaal je zelf wanneer en wat je uitvoert. Hierdoor houd jij je werkdagen luchtig en is het voordat je het doorhebt alweer tijd voor weekend!

4 | Het gevoel van vertrouwen

Werken vanuit huis geeft voor veel mensen een gevoel van vertrouwen. Om thuiswerken te laten slagen moet er vertrouwen zijn van zowel werkgever als werknemer. Behoud goed contact door middel van online vergadertools, e-mail en eventueel WhatsApp groepen. Deze manier van communiceren zorgt voor het behouden van de teamspirit en wekt vertrouwen in de thuiswerkers.

Is thuiswerken de toekomst?

Het coronavirus vraagt ons op een creatieve wijze te werk te gaan. Dat was even wennen maar langzamerhand plukken we de vruchten ervan. We worden steeds beter in thuiswerken en veel bedrijven geven aan ook na de coronacrisis geen afscheid te nemen van het werken vanuit huis.

Werk jij ergonomisch verantwoord vanuit huis? SKEPP helpt jou graag bij het inrichten van jouw ergonomische thuiswerkplek. Bekijk het aanbod in de webshop of neem contact op voor meer informatie!

Reageren via facebook