Twee maanden geen huishoudelijke hulp, dossier lag op verkeerde stapel, PW2010 wil opheldering

MEDEMBLIK – Cees Neefjes, fractievoorzitter PW2010 in de gemeenteraad van Medemblik wil van het college opheldering krijgen hoe het kan dat iemand in de gemeente Medemblik twee maanden van huishoudelijke hulp is verstoken geweest omdat het dossier op ‘de verkeerde stapel’ lag. Ondanks drie keer toezeggingen van de wethouder bleef Medemblik de hulp weigeren.

Cees Neefjes wil van het college opheldering hoe dit heeft kunnen gebeuren. Voor Neefjes is het onbegrijpbaar dat zelfs na de tweede melding van PW2010 dat er iets niet goed gaat geen nader onderzoek is gestart. De inwoner van de gemeente Medemblik kreeg voorheen gewoon huishoudelijke hulp, maar werd ineens op een verkeerde lijst geplaatst en kreeg geen hulp meer, ondanks dat nog niet alle toegezegde uren waren opgebruikt en de cliënt in november 2020 al een nieuwe aanvraag voor huishoudelijke hulp had ingediend. De vrouw moest zelfs van haar hulp horen dat zij niet meer kwam omdat de hulp was stopgezet door de gemeente Medemblik, van de gemeente Medemblik had zij nog niets gehoord.

De vrouw heeft gelukkig weer haar oude hulpje terug..

Reageren via facebook