Verdere stijging aantal coronabesmettingen gemeente Medemblik

MEDEMBLIK – In de gemeente Medemblik zijn de afgelopen 24 uur 34 mensen positief getest op het coronavirus, 17 meer dan maandag. Daar staat tegenover dat er geen ziekenhuis opnames zijn en ook geen inwoners zijn overleden.

Het gaat om het aantal positief geteste mensen die aan het RIVM gemeld zijn in de afgelopen 24 uur, tot 10.00 op de dag van publicatie van het cijfer. De datum die gebruikt wordt, is de datum van melding door de GGD bij het RIVM. Dat is dus niet hetzelfde als de datum waarop mensen zijn getest.

Artsen en laboratoria moeten besmettingen met infectieziekten melden bij de GGD. Er worden echter ook tests afgenomen door particuliere organisaties en door individuen. De uitslagen hiervan worden niet altijd bij de GGD gemeld of de melding telt niet mee omdat de test die gebruikt is niet voldoet aan de normen van het RIVM. Het (dagelijks) aantal besmettingen dat we op het dashboard weergeven geeft dus geen compleet beeld. Daar moet rekening mee gehouden worden bij het interpreteren van dit cijfer.

Overzicht laatste 24 uur West-Friesland

  • Hoorn: 71 positief geteste inwoners, 47 meer dan een dag maandag, 5 ziekenhuis opnames
  • Drechterland: 7 positief geteste inwoners, 1 minder dan maandag, 1 ziekenhuis opname
  • Stede Broec: 15 positief geteste inwoners, 8 meer dan maandag, 1 ziekenhuis opname
  • Enkhuizen: 17 positief geteste mensen, 10 meer dan maandag, 1 ziekenhuis opname
  • Koggenland: 14 positief geteste mensen, 8 meer dan maandag, geen ziekenhuis opnames
  • Opmeer: 3 positief geteste mensen, 1 meer dan maandag, geen ziekenhuis opnames

Reageren via facebook