Medemblik wacht besluit kabinet af en komt dan met terassenbesluit 2021

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik wacht het besluit van het kabinet af of de horeca vanaf maart de deuren weer (deels) mogen openen. Mocht het kabinet besluiten dat de horeca weer deels open mag dan zal de gemeente Medemblik net zoals in 2020 de horeca toestaan de terrassen te vergroten.

Ester Verhoeven, woordvoerder van de gemeente Medemblik zegt dit tegen Medemblik Actueel: “Het voornemen van de gemeente Medemblik is om – zolang er beperkingen zijn vanwege Corona –tijdelijke uitbreiding van de terrassen toe te staan, om de capaciteit te kunnen opkrikken. De anderhalve meter afstand is en blijft verplicht zolang de maatregelen gelden. Over dit voornemen wordt media maart door het college een besluit genomen.

In 2020 waren bij horeca die ook terrassen hebben de terrassen groter gemaakt door o.a. parkeerplaatsen op te offeren, zoals bijvoorbeeld in de Nieuwstraat in Medemblik.

Reageren via facebook