Medemblik pakt gevaarlijke rotonde Bloesemgaerde nog deze zomer aan

WOGNUM – Als het aan burgemeester en wethouders van Medemblik ligt wordt de verkeerssituatie aan de Kerkweg en de rotonde Bloesemgaerde in Wognum aangepakt. Bewoners en gebruikers hebben een petitie ingediend over de onveilige situatie. De rotonde wordt dagelijks gebruikt door zevenhonderd leerlingen en begeleiders. Dat levert soms onveilige situaties op. Daarom is verbetering van de rotonde wenselijk.

Groot onderhoud Kerkweg

De Kerkweg is toe aan groot onderhoud en kan daardoor tegen minimale meerkosten worden aangepast aan de eisen van Duurzaam Veilig. Bewoners en een klankbordgroep hebben meegedacht over de nieuwe inrichting. De rotonde wordt in de zomervakantie aangepakt. Daarmee wordt voorkomen dat de schoolgaande kinderen een omleidingsroute moeten volgen. Voor de voorbereiding van de werkzaamheden aan de Kerkweg is iets meer tijd nodig.

Reageren via facebook