Theaterkerk Wadway zoekt vrienden

WADWAY – De theatersector zit in zwaar weer. Corona zorgt voor veel annuleringen waar het voorstellingen betreft en bezoekers mochten maar met mondjesmaat naar binnen. Ook theaterkerk Wadway heeft veel last van alle ontwikkelingen. Hoewel het bestuur en de vrijwilligers er alles aan doen het kerkje ‘levend’ te houden, komen programmering en de plannen voor de nabije toekomst steeds verder in de verdrukking. Het versterken van de ‘vriendengroep’ kan helpen.

Theaterkerk Wadway in vogelvlucht. In 1966 werd Stichting Wadway opgericht door een aantal bevlogen theatermakers uit Westfriesland met als doel het organiseren van theatervoorstellingen. In de afgelopen jaren verzorgden vijfendertig vrijwilligers het reguliere aanbod van zo’n veertig voorstellingen per jaar. De theaterkerk is als rijksmonument een uniek gebouw, waar een enorme sfeer van uitgaat.

Gerard Venverloo van de Theaterkerk in Wadway: “De programma’s hebben hun eigen waarde en voor vele artiesten vormt het vaak de start van een succesvolle carrière in de wereld van de kleinkunst. We denken dan aan sterren als Freek de Jonge, Youp van ’t Hek,  Jochem Myjer, Erik van Muiswinkel en Brigitte Kaandorp. Het ‘eindelijk’ mogen spelen in ‘Wadway’ wordt door menig artiest als mijlpaal ervaren.

Naast subsidies van de Gemeente Opmeer en andere instellingen bestaat er al vele jaren een grote club ‘Vrienden van Wadway’. Particulieren en bedrijven doneren jaarlijks een bijdrage aan Stichting Wadway. Daarmee krijgen zij aan het begin van het seizoen voorrang bij het bestellen van kaarten en ontvangen tevens een korting op de toegangsprijs van de voorstellingen. Het geld dat hiermee wordt gegenereerd, wordt o.a. ingezet voor het behoudt van de kerk.

Theaterkerk Wadway kan wel wat extra vrienden gebruiken. In de zomer van 2021 liggen er namelijk plannen klaar om een nieuwe foyer bouwen. Publiek kan dan na afloop van de voorstelling gezellig samen te zijn en napraten met de artiesten. Om dit te kunnen realiseren zouden meer ‘Vrienden van Wadway’ zeer welkom zijn!

Wilt u theaterkerk Wadway steunen of meer info? Dan kunt u contact opnemen met penningmeester Juul Kampstra. Voor meer mail; juul@kampstra.net of telefoon 0229-572859. Doet u ook mee?

Reageren via facebook