Raad van State wijst beroep tegen Recreatiepark Klein Giethoorn af..

Opperdoes – De Raad van State heeft het beroep dat was ingesteld bij de Raad van State over het aanpassen van het bestemmingsplan voor Recreatiepark Klein Giethoorn in Opperdoes afgewezen waardoor het nieuwe bestemmingsplan per 23 december 2015 onherroepelijk is geworden.

De eigenaar, Rima BV wil het recreatiepark uitbreiden met 2 hectare en inrichten met verschillende soorten recreatiewoningen en de nodige voorzieningen zoals een bar-restaurant en een winkeltje. De gemeente Medemblik staat permanente bewoning van het recreatiepark niet toe en zal hier ook nadrukkelijk op gaan controleren. 

Er wordt naast chalets en recreatiewoningen ook ruimte gemaakt voor groepen. Twee van die groepsverblijven worden gebouwd in het noorden van het park, aan het Oosteinde. De verblijven krijgen de vorm van een West-Friese stolp en een schuur, zodat de karakteristieke lintstructuur van het Oosteinde wordt doorgezet.

Twee andere uitgangspunten van het plan gaan over de nieuwe ontsluiting aan de Almereweg en de verplaatsing van de voorzieningen naar het zuiden van het park, ook richting de Almereweg. Binnen de bestemming voor de voorzieningen is en was er plaats voor een bar-restaurant. Deze voorziening is niet alleen voor mensen op het park, maar ook voor passanten die bijvoorbeeld gebruik maken van de fiets- en vaarroutes in de omgeving. Mensen met bootjes kunnen ook bij het restaurant aanleggen.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.