Met grote overmacht eist Irene Schouten de zege op de massastart voor zich op

ANDIJK – Die laatste ronde, de tegenstandsters van Irene Schouten moeten er wel moe van worden om samen met Irene Schouten de laatste ronde in te gaan om dan Irene met een enorme eindsprint wederom met afstand de zege voor zich op te eisen.

Irene id dit seizoen in grote vorm, tot twee keer toe een persoonlijk record op de 1500 meter, grote winnares tijdens het WTTK en op het EK liet ze ook zien dat er met haar rekening moet worden gehouden. En dat bleek ook wel weer tijdens de massastart tijdens de World Cup in Heerenveen. Een halve ronde voor de finish wist Irene al een gat te schaatsen en afgetekend de race winnen, ruim voor de Canadese Blondin en voor de nr. 3 de Nederlandse Marijke Groenewoud.

Reageren via facebook