1.9 C
Medemblik
27 januari 2021 08:32
Medemblik Actueel.

© Pixabay

Onmisbaar op elk cv: een sterk persoonlijk profiel

INGEZONDEN MEDEDELING – Je curriculum vitae kan nog zo goed aansluiten op de eisen en voorwaarden uit de vacature: als je niet binnen zes seconden de aandacht weet te trekken van de lezer is het niet zeker dat jouw sollicitatie doorgaat naar de volgende ronde. Weet je niet precies waar je moet beginnen, blader eens door een handig voorbeeld cv om inspiratie op te doen. En als je wat extra hulp nodig hebt om een goed cv op te stellen, biedt een cv generator uitkomst. Het helpt je de juiste onderdelen te selecteren waar een professioneel cv niet zonder kan, zoals het persoonlijk profiel.

Zet jezelf in de kijker

Om jouw cv er met kop en schouders uit te laten steken, moet je laten zien wie je bent. Je mag jezelf ongegeneerd in de kijker zetten in je persoonlijk profiel, ook wel profielschets genoemd. Recuiters en toekomstige werkgevers willen namelijk graag weten wie er achter dat papiertje schuilt en of jij past bij de functie én bij het bedrijf. Een persoonlijk profiel is een gouden kans om de aandacht te trekken. Precies wat je nodig hebt om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek.

Hoe schrijf ik een goed persoonlijk profiel?

Voordat je aan de slag kunt gaan met je persoonlijk profiel, is het handig om te weten wat voor informatie je in dit onderdeel zet. In feite is het een professionele introductie van jezelf. De volgende vragen helpen je om een sterk persoonlijk profiel op papier te krijgen:

  • Waar ben je goed in?
  • Wat is kenmerkend aan jouw manier van werken?
  • Wat is jouw toegevoegde waarde?
  • Wat zijn je ambities?

Nadat je bovenstaande vragen hebt beantwoord, ga je werken aan een goed lopende tekst die niet te ingewikkeld of te lang is. Een persoonlijk profiel bestaat doorgaans uit een regel of vier à vijf.

Aanvullende schrijftips

Opvallen en creativiteit gaan vaak samen. Dit geldt ook voor je persoonlijk profiel. Creatief taalgebruik spreekt meer aan dan clichés als ‘Ik ben een echte ‘teamplayer’ of ‘Ik ben op zoek naar een nieuwe uitdaging’. Wees creatief, omschrijf je competenties op een originele manier en onderbouw je talenten met een voorbeeld. En onthoud dat een goed persoonlijk profiel altijd vanuit de eerste persoon wordt geschreven (‘Ik ben…’).

Voorbeelden

Om je op weg te helpen, vind je hieronder voorbeelden van goede profielschetsen:

Voorbeeld profielschets leidinggevende

Inspireren en motiveren vind ik een van de leukste onderdelen van mijn werk als leidinggevende. Ik geniet ervan om mijn teamleden in hun kracht te zetten en samen onze doelstellingen te behalen. Hoe ik dat doe? Door het creëren van duidelijkheid, het verstrekken van de juiste tools en een vleugje humor!

Voorbeeld profielschets marketingmedewerker

Ik ben een gedreven en enthousiaste marketingprofessional met een gezonde ambitie. ‘Regeltante’ is een term waarmee ik me graag associeer en naar de juiste oplossing zoeken mijn dagelijkse uitdaging. Ik krijg energie van nieuwe projecten waarbij blije klanten mijn ultieme doel zijn.

Laat je inspireren door bovenstaande voorbeelden en praktische tips waarmee jij zelf een professioneel en persoonlijke profielschets creëert voor je volgende sollicitatie!

Reageren via facebook