Als particulier een auto leasen, waar moet je op letten?

Private lease, je hoort het steeds vaker. Steeds meer particulieren kiezen ervoor om een auto te gaan leasen. Er hoeft geen grote investering te worden gedaan en alles is inbegrepen in het leasetarief. Maar waar moet je opletten als je hebt besloten om voor een private leaseauto te gaan?

Verschillende private leasemaatschappijen

Het is verstandig om van te voren te kijken welke private leasemaatschappijen jouw favoriete auto aanbieden. Er zijn namelijk enorm veel leasemaatschappijen die gespecialiseerd zijn in private lease. Echter is niet iedere leasemaatschappij voorzien van een keurmerk zoals het “Keurmerk Private Lease”. Beschikt de leasemaatschappij namelijk over het Keurmerk Private lease dan ben je altijd verzekerd van een waterdicht leasecontract met eerlijke voorwaarden. Het is dan ook aan te raden om een auto te leasen bij een leasemaatschappij die dit keurmerk bezit.

Private lease aanbod

Het aanbod van private leaseauto’s is enorm. Bijna ieder automerk biedt wel private lease aan. Bedenk van te voren waar je de auto voor wilt gebruiken en wat je maximale budget per maand mag zijn. Daarnaast is het type auto dat je kiest afhankelijk van verschillende factoren. Gebruik je de private leaseauto bijvoorbeeld als tweede auto en rijd je weinig kilometers? Dan is een elektrische auto leasen wellicht een interessant optie. Wanneer je de auto zult gebruiken als gezinsauto dan is er een grotere auto nodig. En zo zijn er verschillende factoren die voor jou belangrijk zijn om te kiezen voor een bepaald type leaseauto.

Kilometerbundel en looptijd

Het private leasebedrag wordt berekend op basis van de kilometerbundel en looptijd van je leasecontract. Als je voor een langere periode een auto gaat leasen zal het te betalen maandbedrag lager uitvallen. Wanneer je voor een kleine kilometerbundel kiest zal het maandbedrag ook lager zijn. Bepaal daarom van te voren voor hoe lang je een private leasecontract wilt afsluiten en hoeveel kilometers je verwacht te gaan rijden per jaar.

De juiste auto kiezen

Er zijn dus best wat zaken waar je op moet letten alvorens je een private leasecontract afsluit. Vergelijkingswebsite Mijnprivatelease.com helpt je hierbij. Op deze website kun je private leaseauto’s vergelijken van verschillende leasemaatschappijen. De auto’s die je kunt vergelijken op deze website zijn allemaal voorzien van Het Keurmerk Private Lease.

Reageren via facebook