Hollands Kroon verbiedt toch carbid schieten

HOLLANDS KROON – Vuurwerk is de komende jaarwisseling verboden. Carbid schieten mag ook niet in Hollands Kroon vanwege de huidige Covid-19 maatregelen.

Melding carbid schieten

Een melding carbid schieten moet minimaal 30 dagen voor het afschieten gemeld worden. Ook moet worden aangegeven dat er aan de eisen uit de bepalingen van de Algemene plaatselijke Verordening wordt voldaan. Bijna alle meldingen die Hollands Kroon heeft ontvangen zijn te laat gedaan. De meldingen die Hollands Kroon op tijd heeft ontvangen, zijn geweigerd. Dit omdat Hollands Kroon verwacht dat er publiek op het carbid schieten afkomt en er dus teveel mensen aanwezig zijn.

Carbid schieten verboden

Dit jaar is Carbid schieten dus verboden in Hollands Kroon. Gaat u alsnog Carbid schieten? Houdt u er dan rekening mee dat u daarmee in overtreding bent en dat er wordt beboet.

Overlast van (zwaar) vuurwerk of Carbid schieten? Maak melding!

Vuurwerk afsteken is deze jaarwisseling verboden. Hoort of ziet u dat er ergens vuurwerk wordt afgestoken? Meld het dan via de Fixi app. Weet of vermoedt u dat ergens illegaal vuurwerk wordt opgeslagen of verhandeld? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Reageren via facebook