Harddraverijvereniging Prins Hendrik blijft immaterieel erfgoed

MEDEMBLIK – In 2017 heeft onze traditie de Harddraverij van Medemblik de status immaterieel erfgoed gekregen. Deze status is zeker niet vrijblijvend. De organisatie is verplicht om de traditie te borgen en hier moet de organisatie dan ook verantwoording voor afleggen.

Immaterieel erfgoed is de schakel tussen heden, verleden en toekomst. Het is cultuur van nu, heeft verbondenheid met vorige generaties en is ook toekomstgericht omdat mensen het willen doorgeven aan volgende generaties.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Hans Nipshagen” font_style=”italic”]Afgelopen weken een stevige evaluatie gehad over de status immaterieel erfgoed. De onderste steen boven. Behoorlijke klus en het kenniscentrum is heel tevreden hoe wij de traditie de Harddraverij van Medemblik borgen.[/penci_blockquote]

Onze vereniging heeft onlangs de drie-jaarlijkse evaluatie gehad. Tot in detail is bekeken en besproken of onze activiteiten en plannen voldoende zijn om een gezonde toekomst van onze Harddraverij te kunnen garanderen,” aldus Nipshagen.

Hans Nipshagen is vooral content met de complimenten die de stichting kreeg: “De verschillende overwegingen om (een deel van) de traditie aan te passen aan de eisen van de tijd zonder de kern uit het oog te verliezen zijn ook prijzenswaardig.” en “Mooi om te zien hoe uw organisatie zich niet uit het veld laat slaan door de uitdagingen van Covid 19“. De Harddraverij van Medemblik blijft dus op de Unescolijst staan.

Nu hopen dat we op maandag 20 september 2021 weer kunnen draven!

Reageren via facebook