Opkomende trends in onroerend goed

Een fluctuerende economie zorgt ervoor dat investeerders zich wenden tot de vastgoedmarkt. Dit vanwege de veerkracht daarvan. Een belegger moet echter eerst trends ontdekken op de vastgoedmarkt. Hierdoor kan hij het meeste uit deze markt halen. Jaarlijks zijn er veranderingen te bespeuren op de onroerendgoedmarkt.

De komende één tot drie jaar zal deze markt waarschijnlijk veel veranderen. Van veranderingen in hoe makelaars zaken doen tot hoe mensen huizen kopen. Zelfs huurwoningen zullen waarschijnlijk worden beïnvloed door deze trends. Maar wat zijn deze ongrijpbare zakelijke kansen waar je op moet letten?

Er zal een grotere vraag zijn naar leefbare ruimte

Jaarlijks blijft de vraag toenemen naar leefbare woonruimte. Er is thans een trend waarbij mensen meer behoefte hebben aan eengezinswoningen. Bewoners verhuizen graag naar eengezinswoningen om meer binnen- en buitenruimte te krijgen. Als er meer activiteiten binnenshuis plaatsvinden, moeten huizen ruimer zijn. Personen hebben de ruimte nodig om in te wonen, voor amusement, carrière / werk, sporten, school en meer.

Er is meer behoefte aan flexibele werkplekken

Een andere trend is dat men de laatste tijd veel meer op zoek is naar flexibele werkplekken. Gezien de onzekere economische situatie zijn grote huurders op zoek naar kortere huurcontracten. Ze zijn ook op zoek naar schaalbare beheerde ruimtes.

De vraag naar volledig uitbestede kantoren op maat blijft bestaan. Gebruikers zal de afhankelijkheid van één gebouw met het hoofdkantoor verminderen. Dit zullen ze doen door te kiezen voor kortere verplichtingen en lagere investeringsuitgaven.

Men is vooral op zoek naar gebouwen die gezondheid en welzijn garanderen

Een ding om in de gaten te houden is hoe de gebouwde omgeving je gezondheid en welzijn beïnvloedt. Steeds meer mensen zijn op zoek naar woningen die hun algehele gezondheid verbeteren.Gezondheid wordt steeds belangrijker en behalve sporten en op je voeding letten speelt ook hoe en waar je woont een belangrijke rol. Omdat zekerheid en gezondheid een belangrijke rol spelen raden we je ook aan je woning goed te verzekeren zodat je bent ingedekt voor onprettige surprises. Verzekeringsmaatschappijen zoals Lemonade bieden verzekeringen voor zorgeloos wonen.

 

Mensen schenken nu meer aandacht aan buitenvoorzieningen

Een andere trend is dat men meer aandacht begint te besteden aan buitenvoorzieningen. Gebouwen in de buurt van parken zijn altijd al in trek geweest. Daarnaast bieden eigendommen met een parkachtige omgeving huurders altijd meer gemak. Mensen gaan de laatste jaren massaal op zoek naar appartementsgebouwen met voorzieningen. Je kunt denken aan voorzieningen als hondenparken, tuinen en theaters.

Steeds meer mensen verhuizen naar buitenwijken

Er is een trend waarbij personen steeds vaker op afstand werken. Deze personen gaan steeds vaker van de grote steden naar meer betaalbare, ruimere woningen in de buitenwijken. De wens van millennials om eengezinswoning te kopen of huren blijft toenemen.

Er is een toenemende vraag naar verkoop agenten

Tegenwoordig wordt meer dan 50% van de transacties gefaciliteerd door onervaren parttime agenten. Naarmate klanten slimmer worden, zal gemiddeld niet genoeg zijn. Mensen zullen de voorkeur geven aan ervaren agenten. Zij moeten in staat zijn de beste resultaten in hun klasse te leveren. Je zult merken, dat parttime agenten minder transacties faciliteren. Goed presterende agenten echter blijven zich organiseren in teams. Zij maken een veel groter deel van de totale transacties mogelijk.

Onafhankelijke makelaars zullen verdwijnen

Het ziet ernaar uit dat kleine onafhankelijke makelaars er niet meer zullen zijn. Hoewel makelaars, die worden gesteund door bedrijfs- of durfkapitalisten het wel zullen overleven. Technologie wordt steeds belangrijker.

Makelaars hebben de ondersteuning nodig van grotere entiteiten. Hierdoor kunnen ze voorop lopen op het gebied van technologie. Ze zullen daardoor in staat zijn om op de markt te kunnen concurreren.

Stijgende rentetarieven

Het ziet ernaar uit, dat de rente tarieven de komende jaren zullen stijgen. Banken kunnen op geen enkele manier blijven lenen tegen lage rentes. Het is niet in elk land haalbaar. De realiteit zal het vroeg of laat overnemen.

Men zal genoodzaakt zijn terug te gaan naar hogere rente tarieven. Zodra dat gebeurt, zullen kopers het moeilijker hebben om financiering te krijgen. Dit zal de verkoop van huizen vertragen.

Groeiend aantal huiseigenaren

De komende jaren zul je een toename van het aantal huiseigenaren merken. Mensen willen op de eerste plaats stabiliteit. Daarnaast zullen lagere rentetarieven ervoor zorgen, dat mensen eigen woningen gaan kopen.

Opkomst van alternatieve oplossingen voor borgsommen

Exploitanten van appartementen zullen borgsommen en alternatieve deposito’s zoals borgstellingen vervangen. Dit wordt mogelijk door oplossingen te bieden aan huurders. Men zou het huren van een woning betaalbaarder kunnen maken.

Daarnaast moet dat huurders financiële bescherming bieden. Voor exploitanten zijn deposito’s en hun alternatieven moeilijk te beheren. Daarnaast bieden ze onvoldoende financiële bescherming.

Uitzettingsproblemen kunnen zich voordoen

Huisuitzettingen kunnen de komende jaren een enorme impact hebben op de vastgoedmarkt. Investeerders moeten huizen bemachtigen waar huurders niet uitgezet kunnen worden. Deze hebben het potentieel om het heel goed te doen. Ze moeten wel rekening houden met een niet-betalende huurder.

Reageren via facebook