VVD: “Wij wilden wel besparen op het sociaal domein”

MEDEMBLIK – Ook de VVD ziet de ernst van het enorme begrotingstekort op de balans van de gemeente Medemblik. Fractievoorzitter Mark Raat laat aan Medemblik Actueel weten dat de VVD niet wegloopt voor haar verantwoordelijkheden. “Als een van de weinige partijen wilden wij wél besparen op het sociaal domein, maar we merken dat er onvoldoende steun is bij andere partijen. Zo blijft het probleem van het geldtekort maar oplopen vrezen wij,”  zegt Raat tegen Medemblik Actueel.

Nieuwbouw voor het zwembad in Wervershoof, dorpshuis in Abbekerk en de sporthal in Wognum wilden we laten doorgaan. Op de lange termijn is dat het voordeligst. Juist in crisistijd moet je durven investeren. Toch is ook hier geen steun voor. “Ook vinden wij het belangrijk dat de subsidie voor evenementen blijven bestaan,” vertelt Mark Raat verder.

Wij stelden voor 60.000 voor cultuur te plussen, daar was een meerderheid voor. En we hebben samen met de PvdA ook een voorstel gedaan om de subsidie voor de STEM niet te verminderen. Publicaties over vergunningen blijven dankzij ons voorstel verschijnen in de Medemblikker Courant,” besluit Mark Raat.

Dat Mark Raat niet echt uitkeek naar de vergadering over de begroting 2021 blijkt wel uit zijn rede die hij donderdagavond afstak, deze kunt u hier nogmaals lezen.

Algemene Beschouwingen op de begroting voor 2021-e.v.

Reageren via facebook