Medemblik Actueel.

Foto: Veiligheidsregio
Politiek

Gemeenteraad stemt in met komst brandweerschool Noord-Holland

MEDEMBLIK – De gemeenteraad van Medemblik staat achter de plannen van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord om in Noord-Holland een eigen brandweerschool te gaan oprichten. Doel van de brandweerschool is het verbeteren van het brandweeronderwijs, dit naar aanleiding van ongelukken waarbij brandweermensen om het leven zijn gekomen, zoals bij De Punt.

In 2012 hebben het Ministerie van Veiligheid en Justitie, de vakbonden, brandweer Nederland, bestuur van het Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid, bestuur van het Nederland Bureau brandweerexamens, de VNG en het Veiligheidsberaad besloten het convenant Versterking Brandweeronderwijs op te stellen.

Een belangrijk speerpunt is de vervanging van de opleidingsafdelingen per regio door ene klein aantal decentrale opleidingsinstituten voor de brandweer om zo de noodzakelijke kwaliteitsslag te kunnen maken en ruimte te bieden voor de gewenste innovatie rond leren en evalueren. De regio’s Noord-Holland Noord, Zaanstreek-Waterland en Kennemerland werken al op veel fronten samen en hebben daarom de handschoen opgepakt en besloten een eigen brandweerschool op te richten.

Wel wil de gemeenteraad dat de nieuwe brandweerschool centraal in Noord-Holland komt te liggen en niet in Zaandam of elders in de regio Amsterdam. Dit vooral omdat de vrijwilligers bij de brandweer een zo kort mogelijke reistijd te geven.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook