6 C
Medemblik
22 januari 2021 13:06
Medemblik Actueel.

Hart voor Medemblik wil een onafhankelijke ombudsman

‘Gemeentehuis is een bureaucratisch doolhof geworden’

MEDEMBLIK – Regelmatig ontvangt Hart voor Medemblik berichten van ondernemers over de misstanden. Te vaak lopen ondernemers in het gemeentehuis tegen bureaucratische muren, weten ze de weg niet, raken ze verstrikt in een wirwar van vergunningen of begrijpen ze de complexe en soms onnodige regelgeving niet. Hart voor Medemblik zegt tegen Medemblik Actueel: “Daarom komen wij met voorstel om een onafhankelijke ombudsman aan te stellen.

Gemeentehuis is een bureaucratisch doolhof geworden

De communicatie vanuit het gemeentehuis richting de ondernemers laat vaak te wensen over bijvoorbeeld bij wegwerkzaamheden of bouwplannen. Dit staat goed ondernemerschap in de weg’ aldus Tjeu Berlijn, fractievoorzitter van Hart voor Medemblik

Een onafhankelijke ombudsman die ondernemers uit het doolhof haalt dat gemeentehuis heet. Zo’n ombudsman moet klachten en miscommunicatie onderzoeken en bemiddelen, maar kan op basis van geïnventariseerde gevallen ook concrete aanbevelingen richting de politiek doen.

Hart voor Medemblik dient de motie samen in met Andre Meester van de BAMM.

Reageren via facebook