3.6 C
Medemblik
26 februari 2021 10:47
Medemblik Actueel.

Irene Schouten draagt titel op aan haar moeder

ANDIJK – Na meerdere podiumplaatsen tijdens de diverse kampioenschappen was het afgelopen zaterdag raak, Irene Schouten pakte met overmacht de titel op de 3000 meter tijdens het NK Afstanden in Heerenveen.

Tegen Schaatsen.nl zegt Irene Schouten: “Ik zeg al jaren dat ik wil meedoen op de 3 en 5 kilometer, dus dat ik hem nu pak, is heel mooi, Ik dacht: als ik een kans heb, moet ik hem nu pakken. Toen ik over de finish kwam en mijn tijd zag (4.01,93), had ik niet verwacht dat het voldoende zou zijn voor goud. Normaal gesproken zijn mijn laatste twee rondjes redelijk vlak, maar nu liepen ze voor mijn doen best wel op.”

Dubbel gevoel

Toch houdt Irene Schouten een dubbel gevoel aan de titel over, afgelopen vrijdagmiddag kreeg Irene Schouten te horen dat het verzorgingshuis waar haar moeder na een hersenbloeding sinds 2016 woont weer in lockdown is omdat er weer bewoners met een coronabesmetting zijn. Daarom draagt ze de medaille ook op aan haar moeder..

Vandaag staat Irene weer aan de start, deze keer op de 5000 meter en wederom tegen Carlijn Achtereekte die ze zaterdag nog ver achter zich liet op de 3000 meter.

Reageren via facebook