16.9 C
Medemblik
7 juli 2020 14:53
Medemblik Actueel.

Archieffoto

Irene Schouten: ‘Elke medaille die ik win, is ook voor mijn familie’

WERVERSHOOF – Van de eerste slagen op de sloot naar het wereldkampioenschap massastart bij de vrouwen in 2015. Schaatser Irene Schouten (25) maakt zich klaar voor de Olympische Winterspelen in Pyeongchang (Zuid-Korea). “Je moet kunnen vechten voor je plek en soms brutaal durven zijn.”

Hard werken en doorzetten. Het is Irene Schouten met de paplepel ingegoten. Irene komt uit een warm gezien van vier; zij groeide op in het Noord-Hollandse Andijk, waar haar ouders een tulpenkwekerij hebben, schrijft EenVandaag.

Met haar broer Simon gaat ze als jong meisje regelmatig naar de ijsbaan in Hoorn. “Mijn ouders konden ons niet altijd wegbrengen vanwege hun eigen bedrijf. Daarom gingen we vaak met de trekker naar de ijsbaan”, lacht Irene. “Iedereen wist als de familie Schouten op de ijsbaan stond: dan stond de trekker op twee parkeerplekken.”

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?