Medemblik Actueel.

Schaatsen & skeeleren

Irene Schouten pakt brons op de 5000 meter tijdens het WK-Afstanden

Andijk – Wat een fabelachtige prestatie, een nieuw persoonlijk record moest er aan te pas komen en dat deed zij dan ook in een fantastische tijd van van 6:55,93 en dat is maar 1 seconde achter haar ploeggenote de nr. 2 de Nederlandse én houder van het nationaal record Carien Kleibeuker. Wereldkampioen werd zoals verwacht Martine Sábliková op afstand van de twee Nederlandse schaatsers in 6:51,09.

Irene wist in haar rit tegen Sábliková haar lange tijd bij te houden en schaatste tot 3 ronden voor het einde rondjes 32,8/32,9 maar die moest ze toch loslaten om in rondjes 33 te eindigen. Een fantastische prestatie dus, en met haar prestatie knikkerde zij Claudia Pechstein van het podium. 

Tegen de verslaggever van de NOS verklaarde Irene heel erg blij te zijn en dit vooraf niet had gedacht. “Onderweg keek ik nog even op het scorebord en zag dat ik maar 1 seconde achter Carien reed dus ff gasgeven.”

Irene komt zondag ook nog aan de start tijdens de massastart waar zij haar titel moet verdedigen. Zij veroverde vorig jaar als eerste ooit de wereldtitel op de massastart.

 

Reageren via facebook