Medemblik komt met gratis opleiding ‘Reanimatie met AED”, ‘Word burgerhulpverlener’

MEDEMBLIK – In november tot en met februari biedt de gemeente Medemblik i.s.m. Robé Andijk weer de beginners- en herhalingsopleiding ‘Reanimatie met AED’ aan. Door de opleiding te volgen wordt u officieel geregistreerd als burgerhulpverlener.

Zodra u de opleiding hebt gevolgd en officieel burgerhulpverlener bent, kunt u worden ingezet om hulp te verlenen. Wanneer iemand in uw omgeving een hartstilstand heeft, ontvangt u een sms-bericht. Hierin wordt u gevraagd naar het slachtoffer te gaan of om eerst de AED op te halen. Binnen zes minuten kan worden gestart met een reanimatie en kunt u een leven redden.

Soorten opleidingen

Beginnersopleiding (gratis)

U wordt opgeleid tot burgerhulpverlener. Aan het eind van de avond ontvangt u een certificaat waarmee u zich meteen kunt registreren op www.Hartslagnu.nl.

Herhalingsopleiding (gratis)

Hebt u de beginnersopleiding al gevolgd en wilt u uw kennis actueel houden, dan is deze opleiding geschikt voor u.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden bij Robé Opleidingen BHV via http://www.robeopleidingen.nl/aanmelden/.

Praktische informatie

De opleidingsavonden zijn van 19:00 tot ongeveer 21:30 bij Robé in Andijk. Uiteraard incl. koffie/thee. Robé werkt conform de maatregelen van de Rijksoverheid. Adres: Robé Opleidingen, Middenweg 58, 1619 BN Andijk. Tel. (0228) 59 69 79.

Reageren via facebook