Roeivereniging de Kogge haalt € 1.500 op voor de KiKaRoW

ONDERDIJK – Dit bedrag was op de 23e juni verzameld op initiatief van twee leden van de Kogge, Ruth Visser en Marion Teeuwisse, die op zaterdag 29 juni a.s. als roeiers voor KiKaRoW mee roeien. Zij hebben een sponsoring aktie opgezet voor hun roeitocht. De verwachting is dat het eindbedrag de € 1.500 zal overstijgen.

KiKaRoW stelt zich tot doel € 500.000 op te halen voor de bestrijding van kinderkanker. ( Zie KiKaRoW.nl) . In 14 weekenden roeit de organisatie 1.400 km langs zo’n 65 roeiverenigingen door heel Nederland. Er wordt geroeid in “The Vin“, een zeewaardige roeiboot,  met 4 roeiers en één stuurman/vrouw en daarnaast varen elke etappe nog veel boten van de deelnemende verenigingen mee.

In de etappe die op zondag 23 juni geroeid werd vertrok “The Vin” uit Heeg in Friesland om via het IJsselmeer  naar de Roeivereniging de Kogge in Medemblik te roeien. Drie roeiboten van de Kogge wachtten “The Vin” op in Medemblik om ze te begeleiden naar het clubgebouw, de bestemming van de tocht.

Aldaar werden de roeiers van The Vin feestelijk onthaald door o.a. de burgemeester van Medemblik dhr. Frank Streng en de voorzitter van KiKaRoW, dhr. Albert Vuil. De burgemeester verwelkomde de ploeg van  The Vin . In zijn welkomstwoord sprak hij zijn waardering en bewondering uit voor dit mooie initiatief en voor de roeiers van “The Vin”.

Daarna overhandigde de voorzitter van de Kogge, dhr.Theo Patocka, een cheque van € 1.465 aan dhr. Arend-Jan Schröder, bestuurslid  van KiKaRoW.  In zijn dankwoord wees deze erop dat een dergelijke  ronde langs roeiverenigingen in Nederland voor het laatst  zo’n 100 jaar geleden was geroeid. In de ronde van 2019 is het hartverwarmend om te ervaren dat Nederlandse roeiverenigingen zich aaneensluiten om te helpen kinderkanker te bestrijden, aldus dhr Schröder.

[signoff]

Reageren via facebook