Rechtbank Noord-Holland geeft Horizon JeugdzorgPlus geen gerechtelijke machtiging, PW2010 stelt vragen.

MEDEMBLIK – Het begint zo langzamerhand een soap zonder einde te worden, de wel of niet bestaande problemen rondom Horizon JeugdzorgPlus in Noord-Holland die sinds 2019 voor de 18 gemeenten in Noord-Holland de gespecialiseerde jeugdzorg verzorgd vanuit haar eigen instelling in Castricum.

Nu blijkt dat de rechtbank Noord-Holland Horizon JeugdzorgPlus geen gerechtelijke machtiging wil geven waardoor Horizon JeugdzorgPlus slechts fase 1 kan uitvoeren en niet het vervolg fase 2 waar een gerechtelijke machtiging voor nodig is.

Lees ook: Horizon Jeugdzorg ziet contract met 2 jaar worden verlengd

Anneke van der Geest, fractievoorzitter van PW2010 wil nu van het college weten wat hier de reden van is. Waarom de rechtbank Noord-Holland weigert een gerechtelijke machtiging af te geven.  Maar ook of het bekend was dat Horizon fase 2 niet kon uitvoeren door het ontbreken van deze machtiging. Mocht dit bekend zijn bij de 18 gemeenten dan wil PW2010 weten waarom er dan toch een contract is getekend , en als dit niet bekend was waarom hier geen onderzoek is naar gedaan.  Van Der Geest wil dan ook weten of Horizon bij het aangaan van de overeenkomst met de 18 gemeenten dit bewust heeft verzwegen dat zij geen gerechtelijke machtiging heeft.

Van der Geest vraagt zich ook af of de behandeling in het Antonius in Castricum  uitsluitend gericht is op fase 1, en zet dan ook een vraagteken bij het woordje ‘gesloten’.

Lees ook: Silva Visser(CU): Zorg Horizon is bedenkelijk, onacceptabel en onverantwoord

Ouders/verzorgers niet gehoord

Anneke van der Geest wijst het college op de ouders en/of verzorgenden die niet gehoord lijken te zijn bij de contractverlening. Vaak durven zij dit niet puur uit belang van het kind, en vooral niet te kritisch te zijn omdat dit dan weer op het bordje van het kind komt, blijkt uit praktijk en dan juist averechts gaat werken. PW2010 wil dan ook dat er een volledig geanominiseerde enquête onder de ouders / verzorgers gaat worden gehouden om zo inzicht te krijgen vanuit de kant van de ouders / verzorgers.

Lees ook: Grote zorgen over jeugdzorgplus Horizon

 

Reageren via facebook