10.8 C
Medemblik
26 oktober 2020 20:21
Medemblik Actueel.

Sportclubs zwaar getroffen door strengere coronamaatregelen

MEDEMBLIK – Door de (tijdelijke) strengere coronamaatregelen die afgelopen maandagavond door het kabinet bekend zijn gemaakt zijn de sportclub in de gemeente Medemblik zwaar getroffen.. Het beetje inkomen dat zij nog vanuit de kantineomzet konden halen is per direct gestopt. Het kabinet besloot dat sportkantines 3 weken op slot gaan. 

Maar ook toeschouwers zijn niet meer welkom bij de wedstrijden, dit geldt voor alle wedstrijden, ouders mogen hun kinderen tot t/m 17 jaar naar uitwedstrijden brengen en mogen samen met de begeleiding wel naar de wedstrijd kijken, van de thuisspelende ploeg mogen de ouders niet bij de wedstrijd zelf aanwezig zijn.

Het bestuur van FC Medemblik is ook druk met het kijken naar oplossingen om de wedstrijden toch normaal te kunnen laten spelen, zo moet er een oplossing komen voor het verstrekken van thee/koffie/limonade in de rust van de wedstrijden.

Besmetting of quarantaine situatie binnen het team

Indien een speler of begeleider positief is getest of het advies van de GGD heeft gekregen om in quarantaine te gaan vragen wij aan de betreffende persoon om in ieder geval het bestuur in te lichten. Het bestuur neemt dan contact op met de begeleiding en bespreekt de gevolgen (niet spelen/trainen e.d.). Hierbij nemen wij uiteraard de privacy van betrokkenen uiterst serieus. Natuurlijk mag je, als je hier zelf geen problemen mee hebt, ook zelf de begeleiding inlichten.

Het bestuur van FC Medemblik heeft in geval van een besmettingsgeval binnen het team besloten dat dit team de volgende wedstrijd dan niet speelt. Het is nog onbekend hoe de overige sportclubs in de gemeente Medemblik dit gaan aanpakken.

Reageren via facebook