16.5 C
Medemblik
22 september 2020 12:40
Medemblik Actueel.

Marja samen met de dochter in ‘haar’ Home-Start gezin

Vrijwilligers helpen gezinnen op weg met Home-Start

MEDEMBLIK – Soms loopt het binnen het gezin gewoon even niet lekker. Er is bijvoorbeeld weinig structuur, er zijn financiële problemen, de zorg voor een kind vraagt veel tijd en aandacht, het kan van alles zijn. Dan kan Home-Start, een project van Humanitas, uitkomst bieden: een getrainde vrijwilliger loopt een tijdje mee in het gezin en helpt met datgene waar behoefte aan is. ‘Soms is een luisterend oor al genoeg.’

Twee jaar geleden rondde Marja de training af die alle vrijwilligers krijgen voordat ze een gezin gaan ondersteunen. Eén keer in de week komt ze een paar uurtjes thuis bij een gezin. Marja begeleidt een moeder die door een scheiding en complexe medische zorg voor haar jongste kind vond dat ze haar oudste dochter te weinig aandacht gaf, maar ook dat ze niet meer aan zichzelf toekwam. Marja geeft moeder het vertrouwen en helpt haar bij het vinden van oplossingen. ‘Soms moet je echt op je handen gaan zitten. Het is niet de bedoeling dat ik ga zeggen hoe zij het moet doen. We kijken samen naar hoe ze het anders zou kunnen aanpakken. Bij de moeder zie je dan het zelfvertrouwen groeien. En mij geeft het heel veel voldoening om iets voor een ander te kunnen betekenen, gewoon vanuit je eigen ervaring.’

Voor wie zelf ouder is en/of ervaring heeft met opvoeden van kinderen en interesse heeft in het doen van vrijwilligerswerk voor Home-Start, kan zich aanmelden bij Christine Samsom, coördinator Home-Start Medemblik: tel. 06-10959288 of home-start.west-friesland@humanitas.nl. Voor meer informatie: www.home-start.nl.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?