Opperdoezer Peter Workum is de beste pokerspeler van West-Friesland

OPPERDOES – Vrijdag 4 en zaterdag 5 september werd de finale van het Open Nederlands Kampioenschap Poker gespeeld. Vanwege het coronavirus werd de ontknoping van het nationale pokerkampioenschap online georganiseerd. In totaal werd er vanuit 381 verschillende huiskamers meegestreden om de titel ‘Pokerkampioen van Nederland 19/20’. Na een zinderende finale van bijna 12 uur werd deze gewonnen door Chiel van Eerdt uit ‘s Gravenzande.

381 finalisten uit ruim 20.000 deelnemers

In de periode van september t/m mei hebben ruim 20.000 deelnemers meegedaan aan het grootste amateur pokerkampioenschap van Nederland. Er vonden 80 voorrondes plaats door heel Nederland en na de corona-uitbraak werden de resterende 55 voorrondes online gespeeld. Vrijdag begonnen de 381 overgebleven spelers aan de finale. De hele finale werd live uitgezonden via een livestream met professioneel commentaar. Er vielen op de eerste speeldag 270 spelers af, waaronder ex prof-darter Co Stompé (198e) en tv-presentator Alberto Stegeman (142e).

West-Frieslands beste komt uit Opperdoes

Met een 23e plaats mag Opperdoezer Peter Workum zich de beste pokerspeler van heel West-Friesland noemen. Als enige wist hij zich bij de eerste 25 van Nederland te spelen. Ook voor Peter was het wennen, niet in een grote zaal met zijn allen bij elkaar, maar thuis online uitmaken wie de beste van Nederland is.

De overige deelnemers uit de gemeente Medemblik vinden we terug op: plaats 161 (Mark Negerman uit Medemblik) en plaats 163 Rick Hellingman uit Wognum. De Westfriese deelnemers vinden we terug op plaats 157 (Stefan Vendrik uit Hoorn), plaats 221 (Eric den Brave uit Zwaag), plaats 308 (Rob Kuin uit Hoogwoud) en plaats 359 (Cees Jan Halfweeg uit Hoorn)

Zinderend spektakel aan finaletafel.

111 spelers mochten zaterdag terugkomen op speeldag 2 van de finale. Onder het toeziend oog van honderden livestream kijkers vielen er gaandeweg steeds meer spelers af. Rond 23.00 uur brak de finaletafel aan met de beste 9 spelers van dit seizoen. Al snel na de start vielen er 4 spelers af. De laatste 5 spelers maakten het ontzettend spannend, maar na enige tijd bleven enkel Maarten Jilisen (Cuijk) en Chiel van Eerdt (‘s Gravenzande) over. Na een spectaculaire heads-up was het uiteindelijk Chiel van Eerdt die aan het langste eind trok en rond 01.15 uur de Pokerkampioen van Nederland 2019/2020 werd.

Reageren via facebook