Nieuweboer H1 verrast tegen ZVV Urk en wint in de beker

WERVERSHOOF – Ten tijde van het stoppen van de zaalvoetbal competitie door de corona crisis was Nieuweboer H1 nog actief in de districtsbeker. Hierdoor is Nieuweboer door de KNVB uitgenodigd deel te nemen aan de landelijke beker competitie.

Afgelopen vrijdag de eerste ronde in Sporthal de Dars tegen het ambitieuze ZVV Urk uit de 1e Divisie. Nieuweboer begon de wedstrijd voorzichtig en zocht met veel diepgang en bewegende spelers de aanval. Na een snelle aanval opende Mark Zwagerman in de 4e minuut de score. Even later onderschepte Joris Schouten op de middenlijn de bal en scoorde na een combinatie met Raymon Koning de 2e treffer.

Halverwege de 1e helft gaf Nieuweboer Urk iets teveel ruimte op het veld en binnen 5 minuten scoorde Urk 3 maal. Vlak voor de rust bracht Sven Deen met het hoofd uit een voorzet van Nick Kuin de ploegen op gelijke hoogte. Na de rust een iets compacter en voorzichtiger voetballend Nieuweboer.

Tekst loopt door onder de foto:

Foto aangeleverd

In de 5e minuut een onderschepping van Joris Schouten en na een fraaie actie kon Nick Kuin bij de 2e paal de 4e treffer binnen tikken. Na onnodig balverlies van Nieuweboer op de middenlijn gaf Urk een overtal in de aanval en kwam Urk op 4-4. Halverwege de 2e helft probeerden beide teams de overwinning te pakken.

Nieuweboer kwam na een snelle aanval welke door Nick Kuin werd afgerond op voorsprong. Na de gelijkmaker van Urk ronde Mark Zwagerman na een onderschepping en goede actie doeltreffend af en kwam Nieuweboer op 6-5. In de laatste minuten verruilde Urk de keeper voor een 5e veldspeler. Goed verdedigend gaf Nieuweboer geen ruimte weg en van afstand werd eerste de paal geraakt voordat Mark Zwagerman en Joris Schouten scoorden. In de laatste seconde bracht Urk de 8-6 eindstand op het bord.

Voor Nieuweboer een verdiende overwinning en plaatsing voor de volgende wedstrijd op maandag 21 september tegen AC Kingdom uit Amsterdam in de thuishalen, Sporthal de Dars.

Reageren via facebook