Wind spelbreker in bekerwedstrijd Strandvogels – RCZ

ONDERDIJK – De kop is er af voor Strandvogels 1. Na vier oefenwedstrijden waarin regelmatig prima werd gespeeld en ook goede resultaten werden geboekt, begon het echte werk. Al wordt het bekertoernooi vaak gezien als een verlenging van de oefenperiode, het gaat wel echt om de punten. In deze eerste officiële wedstrijd sinds 8 maart dit jaar was RCZ de tegenstander van de Vogels. Net als de andere bekertegenstanders VVA/Spartaan en Sporting Krommenie een ploeg waartegen Strandvogels zelden of nog nooit gespeeld zal hebben.

Waar het in de beginfase van het seizoen nog vaak mooi voetbalweer is, was dat deze zondag bepaald niet het geval. Het was weliswaar bijna de hele wedstrijd droog. Maar een vervelende windkracht 6 maakte het voetballen er niet gemakkelijker op. Dat speelde beide ploegen uiteraard parten en dat was ook wel te zien in het spel. Het combineren ging moeizaam en als de bal iets te hoog ging, dan bleef die vaak niet meer binnen de lijnen. Kansjes waren mede daardoor spaarzaam.

Strandvogels 1 – RCZ 1 (beker)

Wedstrijddatum: zondag 30 augustus 2020
Uitslag: 0-1 (0-0)
Scoreverloop: 0-1

Selectie:
Jorrit Kaarsemaker; Rowin de Wit, Jeroen Mol, Merlijn Weel en Wout Sierkstra (Thijs Abbekerk); Mitch Hofland (Tigo Harder) Gerald Broedersz, Niek Broersen en Tim Broersen; Tij-men de Kroon (Jordy Weel) en Dawid Zerek (Pim Duvalois)

Beker (poulefase)

# Team Gesp. Gew. Gel. Verl. Punt. Voor Tegen Saldo
1 RCZ 1 1 0 0 3 1 0 +1
2 Sporting Krommenie 1 0 1 0 1 2 2 0
3 VVA/Spartaan 1 0 1 0 1 2 2 0
4 Strandvogels 1 0 0 1 0 0 1 -1

Reageren via facebook