Medemblik Actueel.

Zaalvoetballers Nieuweboer blijven zicht houden op kampioenschap

WERVERSHOOF – Met slechts 2 wissels ontmoette Nieuweboer op Texel met Texel 3 een tegenstander die niet wilde verliezen. Vanaf de aftrap zocht Texel met felle overtredingen naar de grens van het voor de scheidsrechter toelaatbare spel. Nieuweboer ging mee in het snelle spel, maar kon bij diverse aanvallen de aanwezige kwaliteit tonen. In deze gevallen kwam de keeper van Texel iedere keer als overwinnaar uit de strijd.

Bij schoten van afstand troffen Lex Bakker en Sven Deen buiten bereik van de keeper het houtwerk. Voor de wissel kwamen beide ploegen niet tot scoren. In de 1e minuut na de wissel ronde Nick Kuin een goede actie van Lex Bakker af en even later scoorde Sven Deen na een snelle aanval met een verrassende punter. Voor de 2e helft halverwege was scoorde Thomas Buis van ca 10 meter 0-3, promoveerde Thijs Schouten na een sprint over het gehele veld de voorzet van Rens Grooteman via de keeper tot een doelpunt en benutte Nick Kuin een strafschop na een overtreding van de keeper op Rens Grooteman.

Met na 8 minuten te spelen onderbrak Thomas Buis een aanval met vasthouden en kreeg een 2 minuten tijdstraf. Vlak voordat de tijdstraf was verlopen werd Thijs Schouten bij het vasthouden van de bal onderuit gehaald. De hierop volgende aanval van Texel onderbrak Thijs volgens de scheidsrechter met een overtreding en Thijs kreeg een tijdsstraf. Met Thomas weer terug op het veld ging het 1 minuut goed, alvorens Nick Kuin ook 2 minuten mocht rusten.

De resterende 2 Nieuweboer spelers met keeper Jeffrey Groot hielden bijna een minuut het doel dicht, voordat Texel scoorde. In de laatste minuten kwam geen verandering in de stand en won Nieuweboer met 1-5 van Texel 3. Later op de avond won medekoploper Team Alkmaar met 2-6 van FC De Ark.

Volgende week vrijdag speelt Team Almaar de inhaalwedstrijd tegen het op de 3e plaats staande Alkmaarse Boys. Nieuweboer speelt een week later in Egmond aan Zee tegen de reserves van White Stones.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook