9.3 C
Medemblik
27 oktober 2020 02:41
Medemblik Actueel.

Strandvogels 1 stuurt Dindua met flinke nederlaag terug naar Enkhuizen

ONDERDIJK – Dinsdag 25 augustus heeft Strandvogels 1 de oefenperiode van het nieuwe seizoen afgesloten. Dat deed de ploeg door Dindua uit Enkhuizen met 4-1 te verslaan. Hiermee zit de oefenperiode er op en begint het echte werk. Komende zondag komt Racing Club Zaandam (RCZ) naar Onderdijk voor een wedstrijd in het bekertoernooi.

De wedstrijd tegen Dindua was voor trainer Patrick de Vries dus de laatste mogelijkheid om dingen uit te proberen. Al is het wel zo dat de focus vooral op de competitie zal liggen, waardoor ook in bekerwedstrijden nog wel eens wat uitgeprobeerd wordt. Na een jaartje gestopt te zijn, bewees Gerald Broedersz in ieder geval het vrije trappen nemen nog niet verleerd te zijn. Hij opende daarmee namelijk de score tegen Dindua waarna Tijmen de Kroon de voorsprong voor Strandvogels verdubbelde. Voor rust wist Dindua eenmaal tegen te scoren, zodat gerust werd met een 2-1 voorsprong voor Strandvogels. Na rust werd de score uitgebouwd naar 4-1 door goals van Arjan Koomen en een benutte penalty van Tim Broersen.

Nu volgt dus het bekertoernooi, te beginnen thuis tegen RCZ. Daarna volgt een uitwedstrijd tegen VVA/Spartaan en het bekertoernooi wordt (voorlopig) afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Sporting Krommenie.

Reageren via facebook