‘De Derde Helft’ laat ouderen weer actief en sportief bezig zijn.

ONDERDIJK – Sinds afgelopen woensdag is Golfbaan De Vlietlanden een prachtige professionele Jeu de Boules baan rijker waar ouderen via een nieuw project een balletje kunnen gooien. In samenwerking met Team Sportservice West-Friesland en de ouderenbond is Jennifer van Vliet het programma ‘De Derde Helft’ begonnen, speciaal voor de ouderen onder ons.

Jennifer van Vliet zegt over haar project ‘De Derde Helft’ tegen Medemblik Actueel: “Wij willen hiermee een bijdrage leveren om ouderen weer meer in hun eigen kracht te laten staan in plaats van altijd maar als kwetsbaar te bestempelen.

Ik hoop hiermee een bijdrage te kunnen leveren om eenzaamheid en isolement bij ouderen tegen te gaan en juist een podium te bieden waar zij elkaar ontmoeten en elkaar kunnen versterken. Hiervoor willen wij naast golf ook andere activiteiten aanbieden om zo ook mensen te bereiken die niets hebben met de golfsport. Ik ben hiervoor onder andere in contact met SN Sport Medemblik en kruid en meer. Ook zijn er verschillende van onze leden die activiteiten kunnen verzorgen door lezingen of spelactiviteiten….

Wij hopen zo tot een gevarieerd programma te komen om 65+ elke maandag middag een leuk activiteitenaanbod te bieden dat grotendeels door hunzelf wordt gedragen.”

Bij het realiseren van de Jeu de Boules baan kreeg Jennifer hulp van Jumbo Monique die als sponsor van de banen er voor heeft gezorgd dat de banen gerealiseerd konden worden.

Reageren via facebook