Medemblik Actueel.

Foto: SGW Dijkgatbos
Sport

SGW Dijkgatbos gaat weer in het bos!

WIERINGERWERF – De langjarige traditie van de Dijkgatboscross was heel even onderbroken. Door te natte omstandigheden kon het evenement niet in het bos gehouden worden in 2017 en 2018, maar een club enthousiaste ruiters heeft het initiatief genomen om de ruiterroute grondig te renoveren waardoor de cross vanaf 2019 weer in het bos gehouden wordt. En wel in het laatste weekend van juni 2019!

In 2019 wordt SGW Dijkgatbos gehouden op zondag 30 juni. Er wordt gereden in de klasse B (zonder dressuur) en L voor alle categorieën pony’s en paarden. Inschrijven was mogelijk vanaf 15 april via www.KNHS.nl , inmiddels is het maximaal aantal inschrijvingen bijna bereikt, daarna werken we met een wachtlijst.

De kosten voor deelname aan de wedstrijd zijn:

B pony’s zonder dressuur €  25,- ,  L pony’s € 30,- , B paarden (zonder dressuur) € 30,- , L paarden € 35,-. Betaling geschiedt vooraf via het rekeningnummer dat is vermeld op de inschrijfpagina van www.knhs.nl .

Wat heb je nodig om mee te kunnen doen aan de wedstrijd?

Een KNHS startkaart, minimaal 1 winstpunt in de klasse B springen, een body protector, een startnummer houder en wees goed voorbereid: lees het wedstrijdreglement voor eventing even door. Meer info hierover vind je hier.

Voor BB ruiters organiseren wij op zaterdag 29 juni een crosstraining in het bos. Je zal dan onder leiding van ervaren instructeurs de hindernissen in het bos nemen. Elke instructeur neemt een groepje ruiters onder zijn hoede.Kosten voor deelname aan de oefencross / crosstraining zijn € 25,- per combinatie. Inschrijven voor de training verloopt via wmrwedstrijdteam@hotmail.com. De oefencross: een mooie manier om kennis te maken met eventing in het bos!

Voor vragen kunt u contact opnemen met het wedstrijdteam: wmrwedstrijdteam@hotmail.com.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook