11.6 C
Medemblik
26 september 2020 01:08
Medemblik Actueel.

Dorcas Andijk start actie: ‘Beiroet in puin – help nu!’

ANDIJK – Dorcas in Andijk is een actie gestart om de bevolking van Beiroet te kunnen helpen waar maar nodig is. Dorcas zelf is ook getroffen door de enorme, het kantoor van Dorcas in Beiroet is zwaar beschadigd door de explosie maar wonder boven wonder heeft het personeel enkel lichte verwondingen opgelopen.

Om de helpende hand te kunnen toesteken komt Dorcas nu met de actie ‘Beiroet in puin – help nu!’ Libanon en de hoofdstad Beiroet zijn al zwaar getroffen door de coronacrisis en de economische crisis en daar komt dan nu deze enorme ramp nog eens bovenop . Meer dan 200 doden, 6000 gewonden en 300.000 mensen dakloos, zeker de helft van alle gebouwen in Beiroet zijn beschadigd of simpel weg weggevaagd door de explosie, die een krater van 43 meter veroorzaakte op de plaats van de ontploffing.

Samen met het Christelijke Noodhulpcluster bestaande uit EO Metterdaad, Red een Kind, Tear Woord en Daad en ZOA gaat Dorcas de hulp in Beiroet aanbieden.

Wilt u ook doneren, dan kan dat op deze pagina: ‘Geef voor Noodhulp

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?