Medemblik Actueel.

Algemeen

Boa’s in gesprek met hondenbezitters

MEDEMBLIK – Zes weken lang gingen Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) op straat in gesprek met hondenbezitters met uitgelaten honden en gaven informatie over ons hondenbeleid. Dat deden ze in Wognum, Medemblik, Twisk, Andijk, Opperdoes en Wervershoof.

Theo Spaanjaars, BOA: ‘Sommigen hondenbezitters hielden zich wel aan de regels en anderen niet. Die lieten bijvoorbeeld hun hond loslopen waar dat niet mag. Ze gaven aan dat ze dit niet wisten of dat het niet zo goed staat aangegeven. Hondenbezitters willen duidelijker zien waar iets wel en waar iets niet mag. Daar kan ik ze wel een beetje gelijk in geven.’’Maar tot mijn verbazing’, gaat hij verder, ‘vond ik bij het achterste deel van het Kreekbos in Wognum maar weinig uitgelaten honden met hun baasjes. Terwijl dat een losloopgebied is’.

Een pluim wil Theo graag geven aan hondenbezitters in en rond Fostedina in Twisk. ‘Daar hadden de baasjes allemaal hun honden netjes aangelijnd.’ Theo vond de gesprekken met de hondenbezitters erg leuk en andersom was dat ook zo.

Reageer op dit onderwerp

X