Medemblik Actueel.

Schaatsen & skeeleren

Yvonne Spigt hangt de schaatsen aan de wilgen

Andijk – Schaatsster Yvonne Spigt stopt na dit seizoen met marathonschaatsen. De 28-jarige Andijkse, die in 2012 op de Grote Rietplas bij Emmen de Nederlandse titel op natuurijs veroverde, vindt het mooi geweest. Spigt rijdt deze dagen in het Zweedse Falun haar laatste wedstrijden op natuurijs.

“Vorig jaar twijfelde ik en bij twijfel moet je doorgaan. Dat heb ik gedaan en dat was een goede beslissing”, verklaart Spigt op schaatsen.nl. “Maar ik merk dat het te veel wordt in combinatie met het werk en dan moet je een knoop doorhakken.”

Op de erelijst van de doktersassistente prijken naast de Nederlandse natuurijstitel onder meer het Open Nederlands Kampioenschap op de Weissensee (2008) en winst van de Alternatieve Elfstedentocht op hetzelfde Oostenrijkse ijs, vorig jaar behaald.

Reageren via facebook